13 toukokuuta 2012

Mansikkainen Juustokakku-brownie

Photobucket

Toi täytekakulta näyttävä kakku ei oikeesti oo täytekakku, vaan juustokakku. Mun ei alunperin pitäny kuorruttaa sitä kermalla, mutta siitä tuli aika kamalan näkönen, joten päätin sitten kuitenkin kuorruttaa sen. Kerman alta löytyy juustokakku-brownie yhdistelmä. Ihan pohjalla on siis mokkapalojen tyyppinen suklaapohja ja siinä päällä juustokakkukerros. Oon huomannu, että melkein kaikkii leivonnaisiin mitä tykkään tehä, tulee tuorejuustoa, mutta se vaan antaa jotenkin hyvän maun. Tätä voi siis syödä ihan vaan brownie-juustokakku-mansikka yhdistelmänäkin. Kerma toi siihen vähän ehkä liikaakin makeutta lisää. Mun piti sillon tehdä tällänen kakku sinne himosmökille, jossa oltiin pari viikkoa sitten, mutta minä tyhmänä menin tekemään tän kaksinkertasena, joten pohja ei paistunu yhtään. Opetus on siis se, että älä missään nimessä yritä tehä tätä kaksinkertasena, vaikka yksinkertasella ohjeella tehtynä siitä tuleekin melko littana. Mutta ainakin mun kaverit on kehunu tätä ohjetta tosi paljon, joten suosittelen kokeilemaan.

Brownie pohja:
100 grammaa tummaa suklaata
100 grammaa voita
2 dl tomusokeria
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
(2 tl leivinjauhetta) <- ei pakollinen, mutta sitä laittamalla tulee vähän paksumpi tuosta pohjasta

Sulata suklaa vesihauteessa. Paloittele sen jälkeen pehmeähkö voi kulhoon ja lisää tomusokeri. Vatkaa sähkövatkaimella voi ja tomusokeri kiinteäksi massaksi. Sen jälkeen lisää joukkoon kananmunat yksitellen. Lisää jauhot vähitellen ja vatkaa tasaiseksi. Kaada lopuksi joukkoon suklaa samalla sekoittaen. Kaada seos irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla ja reunat voideltu.

Seuraavaksi pitää tehdä juustokakku, johon tarviit:

200 g maustamatonta tuoreuustoa
1,25 dl tomusokeria
1 tl vanniliinisokeria
1 muna

Yhdistä tuorejuusto, tomusokeri ja vanniilisokeri kulhossa. Lisää kananmuna varovasti vatkaten. Levitä juustokakkutaikina brownietaikinan päälle ennen paistamista. Paista uunissa 175 asteessa n. 30-40 minuuttia.

Ennen mansikkakuorrutteen tekemistä, anna pohjan jäähtyä hyvin. Päälle tein siis ihan tavallisen mansikkarahkan, jonka hyydytin liivatelehdillä. Mansikkarahkaan tarviit:

2 dl kermaa
2 ½ dl maitorahkaa
3 dl mansikoita
sokeria
vanilliinisokeria
+ 2 liivatelehteä

Vatkaa kerma ja lisää maitorahka. Lopuksi lisää pilkotut mansikat ja mausta sokerilla oman maun mukaan. Tulipa vaa mieleen, että meidän yläasteen aikanen kotsanope aina sano että kokin tärkein ohje, mikä pitää muistaa on maista,maista ja maista. Joten maista : D Anna liivalehtien pehmetä kylmässä vedessä hetken aikaa, jonka jälkeen liueta ne pieneen tilkkaa kiehuvaa vettä. Lisää liuenneet liivatteet mansikkarahkaan hitaasti ja hyvin vatkaten, ettei liivatteet kokkaroidu. Laita koko kakku lopuks vielä jääkaappiin niin kauaks aikaa, että rahka on hyytynyt tarpeeksi.

Sitten vaan syömään!

- Janina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Feel free to comment, it will make my day! ☮