20 joulukuuta 2012

resepti: Cake popsit & Joulusuklaa

IMG_4488 IMG_4459
Lisäilin mun huooneeseen taas vähän kaikkia kivoja joulujuttuja, kuten noi Pentikin porot ja vaihdoin noiden jouluvalojen paikkaa. Nyt alkaa näyttämään joululta. Tässä tulis nyt ohjetta niihin mun tän iltasiin leivonnaisiin. Olin ajatellut, että selviän noiden tekemisestä noin puolessa tunnissa, koska ohjeet vaikutti tosi simppeleiltä, mutta lopulta taisin tehdä noita yli 2 tuntia..hupsis.
caket IMG_4468
Murskaa dominokeksit, esim. tehosekottimessa. Lisää maustamaton tuorejuusto, ja sekoita tasaseks (suosittelen käyttämään sähkövatkainta, näin säästät aikaa). Kun seos on valmis, tee taikinasta palloja kohvehtivuokaan. Noita konvehtivuokia kannattaa suurentaa jollain, esim pullonkorkilla, jotta niihin mahtaa isompia palluroita. Sen jälkeen tee cocktail-tikulla keskelle palloa pieni reikä. Vie palleroiset jähmettymään jääkaappiin. Ite laitoin ne parvekkeelle, että ne jähmettyis nopeemmin.
IMG_4477
Kun pallerot on tarpeeks jähmettyny, sulata suklaata ja kasta cocktail-tikun pää suklaassa. Laita tikku pystyyn keskelle palloa. Kuulostaa tosi turhalta tehdä noin, mutta tällätavoin tikku pysyy kiinni tuossa pallossa.
IMG_4479
Sulata lisää suklaata ja kasta pallot suklaassa ja laita ne jähmettymään takaisin konvehtivuokaan. Lisää strösseleitä, anna suklaan jähmettyä kylmässä ja tadaa, valmista!
IMG_4480 toinen IMG_4472 IMG_4482

Noista suklaista tuli aika kamalannäkösiä, mut kuitenkin. Sulata suklaa ja lisää muut aineet joukkoon. Lisää seos sen jälkeen muotteihin tai kohvehtivuokiin. Anna jäähtyä. Musta noi on kivan joulusia, tai niistä voi taiteilla joulusia. Ja miksei noita vois antaa vaikka lahjaksi.

1 kommentti:

Feel free to comment, it will make my day! ☮