06 joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivä

IMG_3977 IMG_1371 IMG_1377 IMG_3963 IMG_3966
Tiistaina lähettiin koko lukion voimin Helsinkiin Studiamessuille. Pysähdyttiin menomatkalla Lahessa abc:lla, ja kun oli aika jatkaa matkaa, niin ei lähtenytkään bussi enää liikkeelle. Jouduttiin sitten oottelemaan kylmässä bussissa uuden bussin tuloa, ja päästiin onneks puolen tunnin päästä jatkamaan matkaa. Studiamessuilta tarttu mukaan kasa esitteitä eri yliopistoista, pikkuhiljaa alkaa olla aika valita, minne sitä lukion jälkeen lähtisi opiskelemaan. Turku tuntuu tällähetkellä sellaselta mukavimmalta opiskelukaupungilta. Studiamessujen jälkeen vierailtiin Ateneumissa, minkä jälkeen meillä oli pari tuntia vapaa-aikaa kaupungilla. Ekaks oli pakko päästä syömään, koska koko päivänä ei oltu syöty mitään. Käytiin syömässä Forumissa olevassa kiinalaisessa(?) buffetissa, jossa oli ihan superhyvää ruokaa. Voisin syödä siellä vaikka aina. Shoppailuunkin jäi onneks aikaa ihan mukavasti, vaikka en ostanutkaan muuta, kun Zarasta yllänäkyvän paidan ja H&M:ltä tavallisen tupsupipon. Toi Zaran paita on ihanan värinen, ensimmäinen vihree vaate, jonka omistan. Kotona oltiin vasta 10 aikaan ilallla. Maistu uni kyllä tosi hyvin heti, kun pääsin sänkyyn nukkumaan. Tulomatkalla oli kieltämättä huomattavissa väsymystä, koska jutut alko olemaan tosi levottomia siinä vaiheessa iltaa. Mutta kiva päivä oli!
IMG_3914 IMG_3936 IMG_3941
Keskiviikkona oli tavallinen koulupäivä, aamulla olis niin tehny mieli vaan jäädä sänkyyn nukkumaan, mutta koska tiesin, että seuraavat 5 päivää on vapaata, päätin kuitenkin herätä ja olla ajoissa koulussa. Illalla meillä oli itsenäisyysjuhla, jossa mulla oli päällä Asosilta tilaama musta pitsimekko. Juhlan jälkeen lähettiin vielä Joccariin, jossa ei kyllä jaksettu kovin kauaa olla.
IMG_3944 IMG_3949 IMG_3956 IMG_3972
IMG_3999 IMG_4024 IMG_4011 IMG_3982 IMG_4057 IMG_4037 IMG_4035 IMG_4075 IMG_4100 IMG_4106 IMG_4094
Tänä aamuna sain vihdoin onneks nukkua pitkään. Aamu menikin sitten telkkarin ja koneen ääressä. Kun en oo vähään aikaan tänne mitään taas kirjotellu, niin nyt voin kertoo, että rakastan tota talvea. Vaikka viime viikolla aamulla oli pakkasta parhaimmillaan -24 astetta, niin ei se edes haitannu. Se on just ihanaa kun vähän kipristelee poskia ja lumi narskuu kenkien alla. Ja sitten vielä se, että on niin ihanan valosaa. Tai kun muuten olis tosi synkkää ja pimeetä, mutta toi lumi onneks tuo valoa. En vaan oo ollenkaan oikeen ehtiny vielä oleen ulkona, mutta tänään sit mentiin koirien kanssa vähän pihalle kuvailemaan. Tää päivä on kyllä menny täysin löllöillessä. Leivoin mää pipareita, kun siitä on tullu jokavuotinen perinne näin Itsenäisyyspäivänä. Tänään on ollu jo sellanen joulufiiliskin, syynä saattaa ehkä olla tänpäiväset piparit, joulutortut ja glögi. Joulufiilistä on tuonu myös erilaiset jouluvalot, joita oon ripustellu pitkin mun huonetta tässä tän viikon aikana. Mulla on ensimmäistä kertaa tollanen Veikkauksen joulukalenteri, koska en karkkilakon takia halunnu sellasta tavallista suklaakalenteria. Lopetin kylläkin karkkilakon jo viime viikolla, mutta kesti se mun lakko kuitenkin 3 kk, joten aika hyvin multa. Illalla katottiin perinteisesti linnanjuhlia, jossa oli taas upeita pukuja. 

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

2 kommenttia:

  1. Toi on ärsyttävää, kun bussi "jättää tielle". Mä olen ollut joskus bussissa matkalla Jyväskylästä Jämsään, kun bussi yhtäkkiä alkoi Muuramessa temppuilla. Kuski kuitenkin pääsi ajamaan Korpilahdelle saakka ja sieltä sitten päästiin Jämsään.

    Me ollaan kans monesti pysähdytty tuolla Renkomäen ABC:llä, kun ollaan menty Helsinkiin tai esimerkiksi Tallinnan laivalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin vaan kuvitella silmissäni ton tilanteen. Meilläkin sattu just ne -24 asteen pakkaset sillon, niin oli ihan mukava istua siellä kylmässä bussissa kun varpaat oli ihan jäässä. Mutta onneks kaikki päätty kuitenkin hyvin! :)

      Poista

Feel free to comment, it will make my day! ☮