13 huhtikuuta 2013

Mango-juustokakku

IMG_7777
Tässä tulis nyt siihen mangojuustokakkuun ohjetta. Mulla on tapana yhdistellä aina erilaisia reseptejä, jotta saan niistä omaan mieleeni sopivampia ja helppoja toteuttaa. Niin tein tässäkin tapauksessa. Mun mielestä tää on ihana raikas ja keväinen herkku.
Kakkuun tarvitset:

Pohja
200 g digestivekeksejä
80 g voita

Täyte
2 tlk säilykemangoja (á 425 g)
1 lime
1 rkl vaniliinisokeria
2 rasiaa mangotuorejuustoa (á 200g)
7 liivatelehteä
Marenki
2 valkuaista
2 dl sokeria

Päällinen
2 prk mangopilttiä
3 liivatelehteä
2-3 rkl vettä

Pohja
Murskaa digestivekeksit murusiksi ja lisää pehmeä rasva. Sekoita tasaiseksi seokseksi ja laita seos irtopohjavuuan pohjalle. Vuuan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi, jotta pohja ei tartu kiinni vuokaan.
Täyte
Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Survo säilykemangot survimella, pese lime hyvin ja raasta sen kuori ja purista mehu. Sekoita mangomurska, tuorejuusto, limen kuori ja limen mehu keskenään. Keitä pari ruokalusikallista vettä ja liuota liivatteet siinä. Sekoita liivateseos varovasti ohuena nauhana mango-tuorejuusto-limeseokseen.
Marenki
Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset toisistaan ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri, ja vatkaa kunnes seos on marenkimaista eli kiiltävää ja kiinteää. Lisää marenkiseos mango-juustoseokseen varovasti sekoittaen. Lisää seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 2 tuntia, mieluiten yön yli.
Päällinen
Laita liivatteet pehmenemään kylmään vesiastiaan n. 10 minuutiksi. Keitä vesi ja liuota liivatteet siihen. Lisää mangopiltti seokseen ja laita seos kakun päällimmäiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa, kunnes päällinen on jähmettynyt. Koristele ja tarjoile!!

IMG_7784 IMG_7779

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköinen! Tätä täytyypi kokeilla, tosin ilman että alan mitään koristelemaan ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Varmasti hyvää ilman koristeitakin;D

      Poista

Feel free to comment, it will make my day! ☮