Musta on tullu kunnon kotiäiti. Oon nyt nimittäin tehnyt tällä ja viime viikolla melkein joka päivä ruuan koko perheelle ja lisäksi siivosin tänään. Opiskelijasta kotiäidiksi olikin yllättävän lyhyt matka. No eivaa. Mutta joka tapauksessa, tein tänään jauheliha-munakasrullan ruuaksi. Ajattelin jakaa reseptin myös teille, koska siitä tuli aika hyvää ja resepti on melko helppo toteuttaa. Tuo rulla käy hyvin ihan pääruuaksi tai muuten vaan tarjoiltavaksi vaikka vieraille. Tarvitset munakasrullaan seuraavia aineksia:
Pohja:
5 dl maitoa
5 kananmunaa
2/3 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 tl pizzamaustetta
Täyte:
600g jauhelihaa
½ tl suolaa
valkopippuria, paprikaa ja mustapippuria oman maun mukaan
1 porkkana
1 pieni sipuli
2 dl ruokakermaa
1 tomaatti
1 rkl tomaattipyreetä (tai ketsuppia)
1 suolakurkku
n. 2 dl juustoraastetta
Sekoita maito ja munat keskenään ja lisää muut pohjan ainekset. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin alatasolla 200 asteessa 25 minuuttia.
Valmista pohjan paistumisen aikana täyte. Paista jauheliha ja mausta. Lisää raastettu porkkana ja sipuli jauhelihan sekaan ja kääntele pari minuuttia. Lisää ruokakerma, pilkottu tomaatti, tomaattipyree ja kuutioitu suolakurkku pannulle ja anna hautua muutaman minuutin ajan.
Kun pohja on valmis, kumoa se toiselle leivinpaperille. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle juustoraaste. Rullaa pohja kääretortun tapaan ja ripottele rullan päälle vielä juustoraastetta koristeeksi. Paista 200 asteessa n. 5 minuuttia. Tarjoile salaatin kera!
VINKKI: Täytteestä voi helposti tehdä erilaisia variaatioita, esimerkiksi korvaamalla jauhelihan broilerilla.
Me ollaan tehty pannarista tollasta jauheliharullaa! Se on kans tosi hyvää (:
VastaaPoistaOo, kuulosta hyvältä myös! Mä oon kans tehny joskus niinkun lettuihin tommosia samanlaisia, neki oli hyviä :)
Poista